DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC SIGNAGE by GRECO DESIGN for DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC

Adsarchive » Design & Branding , Case study » DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC » DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC SIGNAGE

DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC SIGNAGE

Pin to Collection
Add a note
Industry Hospitals, Healthcare facilities & Medical Services
Media Design & Branding, Case study
Market Brazil
Agency GRECO DESIGN
Creative Director Gustavo Greco
Producer Dani Pires, Alexandre Fonseca
Illustrator Bruno Nunes
Released June 2012

Awards

Cannes Lions 2012
Design Lions Public Spaces Bronze

Credits & Description

Type of entry: Environmental Design
Category: Public Spaces
Advertiser: DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC
Product/Service: ORTHODONTICS OFFICE
Agency: GRECO DESIGN Belo Horizonte, BRAZIL
Entrant GRECO DESIGN Belo Horizonte, BRAZIL
Title: DAURO OLIVEIRA ORTHODONTICS CLINIC SIGNAGE
DM/Advertising Agency: GRECO DESIGN Belo Horizonte, BRAZIL
Creative Director: Gustavo Greco (Greco Design)
Creative Manager: Tidé (Greco Design)
Illustrator: Bruno Nunes (Greco Design)
Account Manager: Victor Fernandes (Greco Design)
Producer: Dani Pires (Greco Design)
Producer: Alexandre Fonseca (Greco Design)
Graphic Designer: Fred Fita (Greco Design)
Brief Explanation
The main challenge the project faced was to develop a signage system able to create a positive experience for the user regarding the orthodontics treatment.
Describe the brief from the client
Create a signage system for an orthodontics clinic.
Describe the creative solution to the brief/objective.
The concept of the signage project for the Dauro Oliveira orthodontics clinic stemmed from the pieces used in the orthodontic equipment, more specifically the brackets and the rubber bands. A family of pictograms was then created, along with numbers based on the drawing and on the materials used in these elements. The result stimulates the user to positively interact with the treatment environment, moving the aesthetic perception away from the idea of pain and inhibition towards a solution that is able to elicit wonderful smiles.
Describe the results in as much detail as possible.
The adaptation of materials used by the clinic to produce a visual solution suitable to the environment in the orthodontics office is the main factor that characterises the excellence of this project’s design solution. Taking advantage of that suitability in the creation of a friendly relationship with the user in the treatment environment was a strategic recourse for the development of the signage system.